Bästa serier – 2021

by Johan Steen

2021 var ett fantastiskt år för serier, med många högkvalitativa och spännande nya serier som släpptes. Här är några av de bästa serierna som släpptes under 2021:

  1. ”The Queen’s Gambit” – Denna miniserie, baserad på romanen med samma namn av Walter Tevis, handlar om en ung flicka som blir en av världens bästa schackspelare. Serien är fylld med spänning, drama och intelligens, och stjärnspelaren Anya Taylor-Joy är fantastisk i huvudrollen.
  2. ”Mare of Easttown” – Denna kriminaldramaserie, med Kate Winslet i huvudrollen, handlar om en polis i en liten stad som undersöker en mängd olika mordfall samtididgt som hon har att hantera sina egna personliga problem. Serien är gripande och berörande, och Winslet gör en utmärkt prestation som den komplicerade huvudpersonen.
  3. ”The Mandalorian” – Detta är den andra säsongen av den populära ”Star Wars”-serien, som följer en ensam vandrare genom galaxen medan han försöker skydda ett ungt barn av rasen Yoda. Serien är full av action, äventyr och charm, och stjärnorna Pedro Pascal och Gina Carano gör bra prestationer som huvudpersonerna.
  4. ”The Crown” – Detta är den fjärde säsongen av den populära Netflix-serien som handlar om det brittiska kungahuset och dess medlemmar. I denna säsong följer vi kungafamiljen under åren 1977-1990, med en fokus på drottning Elizabeth II och hennes förhållande till premiärminister Margaret Thatcher. Serien är full av drama, politik och historia, och stjärnorna Olivia Colman, Helena Bonham Carter och Gillian Anderson gör fantastiska prestationer som kungafamiljens medlemmar.

Så det var några av de bästa serierna som släpptes under 2021. Oavsett om du är en fan av drama, kriminalföljetonger eller science fiction, finns det något för alla bland dessa serier.

You may also like