Pernilla Andersson är en av våra med omtyckta musikartister som har gett oss musik ända sedan 1999. Textraden ”det sitter en koltrast vid havet” kommer från låten ”Koltrast från Haväng”. Pernilla har själv skrivit texten, alltså som med de flesta av hennes låtar. Den är en del av det efterlängtade albumet ”Samma dag som Elvis”, som släpptes 2021.

Grammisnominering

Under Grammisgalan 2017 var Pernilla Andersson prisutdelare, men hon har faktiskt också själv varit nominerad. Och det hela två gånger. Första gången hon blev nominerad för att vinna pris i galan var 2009. Då för albumet ”Ashbury Apples”. Redan året därpå blev hon nominerad igen, då för det nysläppta albumet ”Ö”.

Pernilla har varit nominerat för både årets kompositör och årets artist. Tyvärr har hon ännu inte lyckats kamma hem någon grammis.

Äktenskapet med Dregen

Pernilla Andersson var gift med musikerkollegan Dregen mellan 2009 och 2015. Tillsammans har de sonen Sixten. Pernilla pratade ut om skilsmässan i podcasten ”Livshjulet”. Där berättade hon öppenhjärtigt om hur hon ville att separationen skulle bli så odramatisk som möjligt.

Hur Pernillas egna föräldrar hanterade sin separation har lämnat djupa spår hos henne. Därför var det viktigt för henne att sätta sin son och hans behov först när hon och Dregen slutligen valde att gå skilda vägar.

You may also like