En guide till bäddmadrasser – så väljer du rätt komfort för din säng

by Johan Steen

Om du önskar förbättra komforten på din säng, men inte är i behov av en helt ny säng kan en (ny) bäddmadrass vara det perfekta tillskottet. En bäddmadrass är en tunn madrass som placeras ovanpå din vanliga madrass för att ge extra stöd och komfort och förlänger dessutom din sängs livslängd. 

Vad är en bäddmadrass?

En bäddmadrass, även kallad toppmadrass, är en separat madrass som placeras ovanpå din befintliga madrass. Den är utformad för att förbättra komforten och förlänga livslängden på din säng. Bäddmadrasser kan vara tillverkade av olika material och har olika tjocklekar och egenskaper för att passa olika behov och preferenser.

Hos Seng kan du hitta följande typer av bäddmadrasser: 

  • Latex: Bäddmadrasser i latex är kända för sin elastiska känsla. De ger en jämn fördelning av kroppsvikten och hjälper till att reglera din kroppstemperatur under natten. Dessutom är materialet allergivänligt, så du är garanterad att få de bästa sömnförhållandena.
  • Polyeterskum: Även kallat “standardskum”. En bäddmadrass i polyeter är en prisvärd och fuktabsorberande bäddmadrass som ger lite extra komfort.
  • Memoryskum: Formar sig efter din kropp när du ligger på det och ger en tryckavlastande yta. Memoryskum reagerar på kroppsvärmen och mjuknar, vilket ger en känsla av viktlöshet och minskad vändning under natten. 
  • Kallskum: Högkvalitativa bäddmadrasser i tempur-material återgår till dess ursprungliga form gång på gång, och säkerställer en god natts sömn varje natt.

Hur väljer du rätt bäddmadrass för dig?

När du väljer en bäddmadrass är det viktigt att ta hänsyn till dina individuella behov och preferenser. Här är några faktorer att överväga:

  • Komfortnivå: Testa olika bäddmadrasser för att hitta den komfortnivå som passar dig bäst. Kom ihåg att komfort är subjektiv, och det som fungerar för en person kan vara annorlunda för en annan.
  • Material och egenskaper: Utforska de olika materialen som bäddmadrasserna är tillverkade av och överväg vilka egenskaper som är viktiga för dig, såsom tryckavlastning, responsivitet eller temperaturreglering.
  • Tjocklek: Bäddmadrasser varierar i tjocklek, och det kan påverka känslan och stödet. Tjockare bäddmadrasser kan erbjuda extra stoppning och vara mjukare, medan tunnare bäddmadrasser kan ge en mer fast känsla.
  • Storlek: Kontrollera att bäddmadrassen passar din säng och madrass korrekt för att undvika att den glider eller skapar ojämnheter.

En bäddmadrass kan vara ett utmärkt komplement till din befintliga säng, vilket ger extra komfort och stöd för en god natts sömn. Genom att välja rätt material och egenskaper för din bäddmadrass kan du anpassa din sovupplevelse efter dina individuella behov. Besök Seng online eller i butik för att utforska det breda utbudet av bäddmadrasser och få professionell rådgivning för att hitta den bästa bäddmadrassen som ger dig en optimal natts sömn.

You may also like