Låten The Passover är en låt skriven av Ebbot Lundberg från bandet The Soundtrack of Our Lives (TSOOL). År 2019 gjorde Josefin Jinder, även känd som Little Jinder, en ny tolkning av The Passover. Tolkningen blev då en syntig version av The Passover, som Ebbot beskriver som en hoppfull låt eftersom den handlar om förlåtelse.

Om The Soundtrack of Our Lives

Det svenska rock-och punkbandet startade sin karriär år 1995 och bröt upp år 2012. Bandet tog då mycket inspiration av några av rockens klassiker så som Rolling Stones och Iggy and the Stooges. Den 22 december 2012 gjorde bandet sin sista avskedskonsert på Södra Teatern i Stockholm. Bandmedlemmarna har efter splittringen fortsatt med sina karriärer på egen hand.

Vem är Little Jinder?

Josefin Jinder är en svensk popartist som skivdebuterade år 2008. Hon är även dotter till Åsa Jinder, en känd svensk folkmusiker. Debutalbumet släppte Little Jinder år 2013, då på engelska. Året efter bytte hon spår och släppte en platta på svenska, vilket dessutom ledde till en Grammis för Årets Pop. Tolkningen Little Jinder The Passover blev en hit.

Programmet ”Så mycket bättre”

I programmet Så mycket bättre på TV4 tolkar kända musikartister varandras låtar på Gotland under en vecka. Vi får då veta mer om artisterna och om hur deras låtar kom till.

You may also like