Bästa restauranger Stockholm

by Johan Steen

Stockholm är en stad med en rik och varierad matkultur, med många fantastiska restauranger att välja mellan. Här är några av de bästa restaurangerna i Stockholm:

  1. Oaxen Krog

Oaxen Krog är en Michelin-stjärnebelönad restaurang belägen på Djurgården i Stockholm. Här serveras modern skandinavisk mat inspirerad av havet och skärgården, med råvaror från lokala fisk- och skaldjursleverantörer. Oaxen Krog har också en egen trädgård där de odlar egna grönsaker och kryddor.

  1. Frantzén

Frantzén är en annan Michelin-stjärnebelönad restaurang i Stockholm, belägen i Gamla Stan. Här serveras modern fransk mat med inslag av nordiska råvaror, och menyn ändras ofta för att följa säsongerna. Frantzén har också en egen vinkällare med en imponerande samling av viner från hela världen.

  1. Gastrologik

Gastrologik är en annan populär restaurang i Stockholm, belägen i Vasastan. Här serveras modern skandinavisk mat med fokus på råvaror från lokala gårdar och producenter. Menyn ändras ofta och erbjuder en unik kulinarisk upplevelse varje gång man besöker restaurangen.

  1. Operakällaren

Operakällaren är en klassisk och elegant restaurang belägen i Operahuset i Stockholm. Här serveras traditionell svensk mat med inslag av nya smaker och tekniker. Operakällaren har också en stor vinkällare med viner från hela världen.

  1. Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest kända kockar och har två restauranger i Stockholm, en belägen på Grand Hotel och en annan i den nya arenan Nationalmuseum. På båda ställena serveras modern skandinavisk mat med fokus på råvaror från lokala gårdar och skärgården. Mathias Dahlgren har också flera Michelin-stjärnor och är en säker plats för en minnesvärd middag i Stockholm.

You may also like