Anders Melander – una furtiva lagrima

by Johan Steen

Anders Melander är en svensk popmusiker och kompositör född den 7 januari 1948. Han är idag 84 år gammal och har skrivit många låtar under sin karriär. Han har även medverkat i Nationalteatern och är en del av en popduo vid namn Cue. Tillsammans med Ulf Dageby har han varit huvudsaklig låtskrivare till Nationalteatern.

Anders Melander och una furtiva lagrima

Anders Melander sjöng och gjorde en sång till en TV-serie. Från albumet Ebba och Didrik kan man lyssna på låten una furtiva lagrima. Detta är en låt på spanska som är gjord och presenterad av ingen annan än Anders Melander själv. TV-serien släpptes år 1990 och låten som man kan lyssna på är 2 minuter och 36 sekunder. Det går att hitta una furtiva lagrima på spotify och andra plattformer. Una furtiva lagrima är komposerad av F.Romani medans det är Anders Melander som står för sångrösten.

Anders har gjort flera låtar som varit del av TV-serier genom tiderna. Redan 1978 gjorde han filmmusik till serien Dagar med Knubbe. Så sent som 2002 till serien Suxxess. Vill du veta mer om den svenska Anders Melander och hans musik rekommenderar vi att googla eller lyssna på Spotify. Ta en titt på hans kompositioner och lyssna på Anders Melander una furtiva lagrima.

You may also like