INFLUENCER1

Åza Brennander – från Farmen till lyxlivet 

by Sebastian Hallberg

Vi såg henne i tv-programmet Farmen. Idag är Åza mer känd som småstadsdrottning och bloggerska. Hon må ha ett välpolerat yttre men delar med sig av mycket mer än skönhetsoperationer och mode på sin blogg. Där möts vi av samhällsengagemang, familjeliv, sorger och roligheter. Vi kikar lite närmre på hennes bravader. 

Några snabba om Åza Brennander

FöddI Lidnäs den 5 mars, 1971
BorVäxjö
Känd i TV från bl.a. Farmen, Halv 8 hos mig, Småstadsdrottningar
SysselsättningInfluencer, driver bolag, driver ideell verksamhet
FamiljSonen Tim och hunden Ingalill
Sociala medier@azabrennander.se på Instagram

Småstads- och bloggdrottningen Åza Brennander

Efter att ha deltagit i Farmen och Halv åtta hos mig blev Åza erbjuden en av platserna i realityserien Småstadsdrottningar. Programmet följde fyra kvinnor i deras småstadsvardag. Deltagarna Michela Castellari och Johanna Toftby är också bloggare och influencers idag.

Vad skriver Åza Brennander om?

Det går att ta del av Åzas bloggande på flera platser. Dels på azabrennander.se som är en del av Tailsweep. Där bloggar hon jäms med andra svenska profiler som Isabella Löwengrip, Magdalena Graaf och Jessica Almenäs. Några av bloggens kategorier är:

 • Matinspiration
 • Familj
 • Hundliv
 • Mode m.m. 
 • Hälsa
 • Inredning
 • Skönhet
 • Politik

Hon har även en blogg på Allt om Föräldrar samt driver bloggsajten Maqt.se. Den sistnämnda är en partipolitiskt obunden sajt där kvinnor får ta plats och prata om politik. 

På Åzas personliga bloggar är det livet hon delar med sig av. Det omfattar bland annat att vara mamma till numera 20-åriga sonen Tim. Han tycker mamma är pinsam skriver hon. Vi ser även mycket av hennes hundar och hennes föräldrar både i bloggen och på Insta. 

Åsa Brennander hyllar gärna Anna Book och andra väninnor

Anna Book är ett av de kända ansikten som synts på flera bilder hemma hos Åza. Om henne skriver hon ofta peppande och kärleksfulla ord. Åza lyfter faktiskt ofta sina väninnor och skriver fina saker om dem. Vare sig de är egenföretagare såsom Sofie Hegborn, hotellägare som Anna Bredenlöw eller frisörer som Malin Frantz, överöser Åza sina vänner med beröm. 

Detta kanske du inte visste om Åza Brennander:

 • Hon är egenföretagare och entreprenör. Utöver Åza Brennander AB har hon drivit flera andra företag genom åren.
 • Har representerat Moderaterna som kommunpolitiker i Växjö i åtta år.
 • Är fortfarande engagerad i politiken. I somras rapporterade hon och väninnan Sofia Radenholt från sin husbil i Almedalen. 
 • Har gjort karriär inom IT och var säljchef för IST Sverige.

Aftonbladet om relationen som brände ut Åza Brennander

Det blev en del skriverier efter att Åza offentliggjorde kampen mot det internet-troll som terroriserat henne. Aftonbladet rapporterade om fallet och på Flashback hade man snabbt identifierat trollet. Det visade sig vara ex-frun till hennes dåvarande partner Tobias Ekman. Åza ställde till och med upp i TV3’s Trolljägarna och skrev i bloggen om processen. 

Kampen som pågick i flera år fick henne att bli utbränd. Trots helvetet som följde med relationen, vilket hon själv kallat det, var kärleken länge starkare. De köpte till och med en penthouse-lägenhet i Marbella. Efter nästan fyra år ihop lämnade hon dock till slut Tobias. Den romantiska kärleken hade då även den brunnit ut.

Senaste nytt på bloggen – kärleken och sorgen

Den nuvarande kärleken kallar hon fortfarande för Mr X. De tycks ha träffats i November 2021, på singlarnas dag. På Insta skymtas han också ibland. En hand här eller en ryggtavla där, ibland en inklippt smiley som täcker hans ansikte. Tydligen är han inte intresserad av rampljuset. Att Åza är kär framgår mycket tydligt i hennes inlägg. 

Till de mer dystra inläggen hör de där hon sörjer bortgången av sin far. Länge har hon stöttat honom i kampen mot cancern, en sorg som många kan sympatisera med. Även en av hennes hundar dog för inte alls länge sedan. 
Det har varit många motgångar i livet för Åza. I ett av bloggens senaste inlägg uttrycker hon att det är nära bristningsgränsen. Man kan bara hoppas att framtiden innefattar mer rofylldhet och vila för Åza och familjen.  

You may also like