spa1

Smygehus Havsbad – ett stenkast från havet

by Johan Steen

På Sveriges absolut sydligaste punkt ligger Smygehus Havsbad på bara ett par meters avstånd från havet. Här kan du njuta av närheten till havet, god mat och enastående omgivningar. På Tripadvisor råder dock delade meningar om upplevelserna av rum, mat och spa. 

Snabbfakta om Smygehus Havsbad

NamnSmygehus Havsbad
SpecialitetMat, konferens, hotell, spa, högtider
AdressSmyge Strandväg 136, 231 79 Smygehamn
BoendeStrandhus, sommarrum, hotellrum
BehandlingarMassage 

Smygehus havsbad – lätt att åka dit 

Har du någon gång funderat på att besöka södra delen av Sverige? Då är det Smygehamn du ska åka till. Smygehus Havsbad ligger precis mitt i Smygehamn. Det i sin tur ligger inte långt från Trelleborg. Det gör att det går lätt att ta sig dit med både bil eller buss. Smygehus Havsbad med karta, koordinater och bilder hittar du enkelt på sajten koordination.

Det är väl värt ett besök att ta sig till Sveriges sydligaste udde. Platsen är i och för sig inte oöverträffad, det finns många olika platser som är både vackrare och mer spektakulära. Men att det är den sydligaste platsen i hela Sverige, när det gäller fastland, det kan ingen förneka. Smygehus är platsen för såväl härliga fester och minnesvärda högtider som avslappnade konferenser och avskildhet.

Smygehus Havsbad – när ett spa känns självklart 

Att vara vid havet och bara unna sig en lyxig dag för lätt tankarna till behandling och spa. Kanske gym och massage är något du föredrar? Smygehus Havsbad spa hör självklart till ett av de ställen man bara måste prova. 

Det här är vad som erbjuds när du är där på besök eller om du bor på hotel Smygehus Havsbad eller kanske någonstans i närheten på brf Smygehus Havsbad: 

 • Behandlingar
 • Massage
 • Gym
 • Yoga
 • Vattengympa

Smygehus havsbad – hotell och brf

Hotell Smygehus Havsbad och brf Smygehus Havsbad ligger i samma byggnad. Du kan alltså till och med ha ditt eget boende här på den lilla udden i södra Sverige. Att ha tillgång till Smygehus Havsbad brf är nog som att ha vunnit på lotto. Tänk vad härligt att alltid ha ett stenkast till havet samtidigt som det är nära till restaurangen med alla sina läckerheter när helst andan faller på.

Bättre semesterboende kan man nog inte ha. Men varför begränsa det till semestern? Det är ju fullt möjligt att bo här året runt. Då är du verkligen nära naturen och får möjlighet att vara med om alla dess skiftningar i takt med att årstiderna växlar. 

Välj om du vill bo här ofta eller hyra ut ditt boende de tider du inte är här. På så sätt kan flera få tillgång till det här fantastiska läget. Lite exempel på vad du kan göra om du bor här nere året runt, eller snudd på:

 • Häng i utomhuspoolen
 • Gå på yoga eller gym
 • Slöa i en tempererad inomhuspool 
 • Kasta dig ner till havet och ta dig ett dopp
 • Sitta i baren eller restaurangen
 • Hänga på rummet och titta på utsikten
 • Promenera i omgivningarna
 • Uppleva varje skiftning i alla årstider

Smygehus Havsbad har härliga rum med hemkänsla

När du åker till Smygehus Havsbad är det en liten ort du kommer till. Här har tiden stått lite stilla och det kan ge en gemytlig, och lite retro, känsla när du träder in i rummen. En klar vinnare för dig som inte vill ha nya moderniteter och lyx överallt utan en mer lite familjär känsla. Satsningen har varit mer på det vanliga istället för det extraordinära. 

Att få lite lyx i vardagen och bli omhändertagen på ett familjärt och vänligt sätt gör att du känner dig som hemma. En natt i Smygehuk kommer säkert medföra att du sover gott. Frisk havsluft och lite saltstänk tillsammans med en god måltid kan göra underverk för sömnen.

Smygehus Havsbad förför med sin vällagade meny 

Smygehus Havsbad har en meny känd för att kunna förföra den mest kräsne. Här sitter du till bords med dofterna från ett kök som i det närmaste är rent förföriskt. Vällagat, enkelt och oerhört gott. Närodlat är ledordet. Nyfångat är det när det gäller fisken som serveras, för självklart är det en hel del fisk på menyn då Smygehus Havsbads restaurang ligger vid havet. 

Vill du njuta av enkel husmanskost från restaurangens à la carte har Smygehus Havsbad lunch med en diger lunchmeny, brunch serveras för de morgontrötta, och senare på kvällen kan du även hitta en diger restaurangmeny. Det serveras förrätter, varmrätter och dessert samt att det går att beställa lyxpaket. Ingen kommer att gå hungrig från Smygehus.

You may also like